FB ICORN
Literarni kotiček
Drugačnost bogati
Sovražni govor je vojna napoved
Drugačnost bogati
Sovražni govor je vojna napoved
SARAJEVO

v knjižnici že dva tisoč let knjige načrti
v plamenih liste odnaša iz spomina veter
črke in strani zleplja kri v otrplih prstih

 

Veno Taufer: VUKVAR

I had an apparition of Vukovar and I took a walk for a few
    streets -
around the block - with my hands frozen - up to the tobacco shop
and on returning I thought so that's the way they used

Napovednik
21.06.2017
A A  
ICORN na festivalu DNEVI POEZIJE IN VINA 2013

Biti pesnik v eksilu

Vljudno vas vabimo na pogovor

 

Biti pesnik v eksilu,ki bo v petek, 23. avgusta, ob 11h v okviru festivala Dnevi poezije in vina v ptujskem domu KULTure / muziKafeju. Pogovor pripravlja v sodelovanju z ICORN-om, mednarodno mrežo mest, ki nudijo zatočišča preganjanim pisateljem inMestno občino Ljubljana, edinim slovenskim mestom, ki je član mreže ICORN.

Sodelujoča pesnika bosta Naimeh Doustdar Sanaye (Iran, rezidentka ICORN Švedska) in Ali Amar (Maroko, rezident ICORN Slovenija). Pogovor, ki bo potekal v angleščini in bo tolmačen v slovenščino, bo povezoval Per Bergström. Pred pogovorom bomo predvajali kratek predstavitveni film o Icornu.

Vec o programu na: www.stihoteka.com

Vabilo:pdf


Mednarodni pesniški festival Dnevi poezije in vina bo letos poleti že četrto leto zapored oživil skrite ulice in trge srednjeveškega Ptuja (21. – 24. 8. 2013). Na festivalu bomo gostili več kot dvajset pesnikov z vsega sveta, ki se bodo ljubiteljem poezije predstavili na velikih večernih branjih na Vrazovem trgu ter na zasebnih branjih v skritih, a očarljivih kotičkih mesta. Letos bomo posebno pozornost namenili Srečku Kosovelu, enemu najvidnejših predstavnikov slovenske moderne, ob tej priložnosti pa bodo izšla tudi njegova zbrana dela. Obiske gostujočih pesnikov bodo pospremili tudi izidi dvojezičnih knjižic njihove poezije. Žarišče letošnjega festivala je francoska poezija, zato bo pred začetkom festivalskega dogajala potekala intenzivna prevajalska delavnica s francoskimi in slovenskimi pesniki. Poleg tega se nam na festivalu obetajo še številni pogovori in okrogle mize za vedoželjne, pravljični in filmski program za najmlajše, gledališke impro predstave za najdrznejše in seveda – predstavitve in degustacije izbranih vin za vse ljubitelje dobre kapljice. Vsak večer bomo po velikih večernih branjih prisluhnili tudi priznanim glasbenikom, ki bodo poskrbeli, da se bo prijetno in sproščeno festivalsko druženje nadaljevalo pozno v noč.

 

18. – 20. 8. 2013 Večeri pred Dnevi (Ljubljana, Volče, Vrba na Gorenjskem, Novo mesto, Ormož, krajinski park Jeruzalem, Laafeld/Potrna)