Večer z Manco Košir, 5. marca 2020 ob 18h

SLOVENSKI CENTER PEN in CELOVŠKA MOHORJEVA

literarni večer z Manco Košir v četrtek, 5. marca 2020, ob 18. uri

Dvorana SC PEN in DSP, Tomšičeva 12, Ljubljana

Predstavili bomo pesniško zbirko Mance Košir Srčnice/Herzblätter, ki je pravkar izšla v slovenskem in nemškem jeziku. Pesmi bosta brali dramska igralka Saša Pavček in prevajalka Ivana Kampuš.  Uvodno besedo o pesniški zbirki bo imel pisatelj, pesnik in publicist Dušan Šarotar. Zbirko pesmi sta založila Slovenski center PEN in Mohorjeva založba v Celovcu.

Dogodek prireja SC PEN. Podprla ga je Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Vljudno vabljeni!

Večer z Manco Košir je bil čudovit, že dolgo ni bilo tako prijateljskega vzdušja na našem PEN-u, Mančine pesmi so že dve leti žive že v slovenščini, zdaj pa so zaživele tudi v nemščini s prepesnitvijo!, ne le prevodom Ivane Kampuš. Dušan Šarotar je spregovoril o poeziji na način, na kakršnega nismo več vajeni: premišljeno, utemeljeno, kakor se govori o resnem pisanju. Saša pavček je brala, kakor da bi pripovedovala najbolj osebno zgodbo, jo položila v nas kakor prijazen klic samo-zavedanja. Dvorana je bila polna, ljudje so stali v sejni sobi, po branju in pogovoru pa se pomenkovali še pozno v noč. V imenu našega PEN se Manci iskreno zahvaljujem za to, da nam je podarila pesmi. Ifigenija Simonović, 6. 3. 2020