Večer za Borisa Pasternaka, 12. oktober ob 19h

V dvorani DSP/PEN bomo počastili spomin na Borisa pasternaka ob izidu pesniške zbirke Nenavadni dnevi, ki so jo prevedli Tone Pavček, Janez Menart in Marjan Strojan. Zbirku je Slovenski center PENB natisnil ob 52. Mednarodnem srečanju pisateljev na Bledu skupaj s Slovensko matico.

VEČER V SPOMIN NA BORISA PASTERNAKA
V PONEDELJEK, 12. OKTOBRA OB 19H
DVORANI DSP/PEN NA TOMŠIČEVI 12 V LJUBLJANI

Spoštovane in spoštovani,
vljudno vas vabimo na večer, ki ga bomo posvetili ruskemu pisatelju in pesniku, Nobelovemu nagrajencu Borisu Pasternaku. Večer smo pripravili v okviru 52. Mednarodnega srečanja pisateljev na Bledu.
Letos mineva 150 obletnica njegovega rojstva in 60. obletnica njegove smrti. Skupaj s Slovensko matico smo izdali Pasternakovo pesniško zbirko Nenavadni dnevi. Zbrani so prevodi, ki jih je skozi desetletja pripravljal in objavljal Tone Pavček, ena pesem je spod peresa prevajalca Janeza Menarta, Marjan Strojan pa je dodal trideset na novo prevedenih pesmi.
S prevajalcem Marjanom Strojan om se bo pogovarjal dr. Edvard Kovač, Marjan Strojan bo bral Pasternakove pesmi v slovenščini, Natalja Zagoričnik pa v ruščini. Christina Thaler Strojan bo pela samospeve.

Večer prirejata Slovenski center PEN in Slovenska matica.

Podpira ga Javna agencija za knjigo RS.