Volitve prestavljene na oktober

SPOROČILO O PRELOŽENIH VOLITVAH 2020

Spoštovane članice in spoštovani člani slovenskega centra PEN,

24. aprila me je Komisija za volitve (Alenka Šelih, Jaroslav Skrušny, Marjan Strojan) obvestila, da je prišla do zaključka, da volitev 18. 5. 2020 ne bo mogoče izvesti. Izkazalo se je, da v medijih ni mogoče pravočasno objaviti Volilnega zbora članic in članov, ker še ni dovoljenja za druženje večjega števila oseb. Taka objava je obvezna, mora se zgoditi določeno število dni pred zborovanjem. Na Volilnem zboru je še vedno potrebno podati dodatna poročila vseh odborov in predsednice, odpreti debato, predvsem pa razrešiti obstoječi Upravni odbor in predsedstvo, odpreti volilne liste, zbrati liste prisotnih, počakati na razglas Volilne komisije, potem pa napisati zapisnik, na podlagi potrjenega zapisnika pa je potem možno na Upravni enoti potrditi novo predsedstvo in jamstvo za bančni račun.

Nemudoma sem pisala Upravnemu odboru, članice in člane prosila, da do 3. maja izrazijo svoje mnenje glede te spremembe, da bi premislili, kako naprej. Večina članic in članov se je strinjala z Volilno komisijo, da nam ne preostane drugega, kakor da datum volitev preložimo.

Predsednica volilne komisije Alenka Šelih je poudarila, da izmed vseh volilnih opravil prelagamo samo datum Volilnega zbora članic in članov, saj ga zaradi omejitvenih ukrepov, povezanih z epidemijo corona virusa 19, ni mogoče opraviti. Datum za prejem predlogov in potrditev kandidatur ostaja isti, torej 4. maj. Šteje datum poštnega žiga ali do tega datuma prejeta e-pošte. Volilna komisija je poudarila, da o datumu Volilnega zbora odloča Upravni odbor, je pa priporočila september oziroma oktober.

Volitve bo mogoče izvesti po pošti ali osebno na Volilnem zboru članic in članov Slovenskega centra PEN, ki bo 5. oktobra 2020 in ki bo potekal v skladu z določbami Pravilnika o volitvah SLO PEN, tako da bojo spoštovani vsi tam določeni roki. Pravočasno bojo razposlane volilne glasovnice.

V tednih, ki so pred nami, vam želim zdravje, mir in ustvarjalnost. Upam, da se srečamo na Bledu. Srečanje bo predvidoma 22. - 25. septembra.

Ifigenija Simonović

4. 5. 2020