fr
en
slo

MIRA - ženski odbor slovenskega centra PEN

R a z g l a s i t e v  l i t e r a r n e  n a g r a d e
M I R A 2013

 

Mira, ženski odbor Slovenskega centra PEN (v nadaljevanju Mira) s tem dejanjem ustanavlja Literarno nagrado MIRA. Obenem razpisuje javno zbiranje predlogov za nagrado MIRA v letu 2013 za izjemne dosežke na področju literarne ustvarjalnosti in celostne osebnostne drže – skladno s prizadevanji in Listino Mire.

 

Nagrada MIRA stremi k boljši prepoznavnosti slovenskih ustvarjalk tako v javnosti kot znotraj stroke, okrepitvi njihovega simbolnega položaja na polju literature in kulture, ter pravičnejšemu ocenjevanju in širši medializaciji njihovih dosežkov.

 

Listina MIRE (programska izhodišča za dejavnost MIRE)

Zakaj imamo tako malo starejših pesnic

Se že poznajo učinki Mire, ženskega odbora centra PEN, ki se zavzema za intenzivnejšo prisotnost žensk v javnosti?

Melita Forstnerič Hajnšek v Večeru o vplivih novoustanovljenega odbora psateljic MIRA.

Celoten članek je dostopen v pdf:

MIRA vabi na tiskovno konferenco

Mira, ženski odbor SC PEN, vabi na TISKOVNO KONFERENCO v petek, 8.11.2013, ob 12h v prostorih DSP, Tomšičeva 12, Ljubljana.

Predstavili bomo literarno nagrado MIRA, ki bo letos podeljena prvič. V prisotnosti žirije bomo razglasili nagrajenko in imena nominirank.

VLJUDNO VABLJENI!

 

Nagrada MIRA se podeljuje ustvarjalkam na področju literature (poezija, proza, esejistika, dramatika) in na področju premišljevanja o literaturi in kulturi (kulturna publicistika, znanstvena esejistika, literarne vede in kritika, interdisciplinarne študije na področju literature in kulture), za izjemne dosežke na področju literarne ustvarjalnosti in celostne osebnostne drže, skladno s prizadevanji in Listino Mire (iz Pravilnika o podeljevanju priznanj Mira).

 

Več informacij tukajpdf

 

 

 

Veselimo se vašega obiska,

 

Ožji odbor Mire