Literarni kotiček

Napovednik
Ni vpisanih dogodkov!

Vabilo na debatni večer - Slovenske kulturne poti

Slovenski center PEN vas vljudno vabi na debatni večer z naslovom Slovenske kulturne poti – potencial projekta Slovenska pisateljska pot v četrtek, 19. februarja 2015, ob 19. uri v dvorani Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani.

Slovenska pisateljska pot je eden najpomembnejših projektov Društva slovenskih pisateljev in seveda tudi SC PEN, ker po eni strani nadomešča Muzej slovenske književnosti, ki ga Slovenija za razliko od mnogih drugih držav (še) nima, hkrati pa predstavlja tudi zelo pomemben projekt promocije slovenske književnosti in kulture v celoti, tudi zaradi neposredne zveze s slovensko kulturno dediščino in slovensko kulturno krajino v vsej njeni raznolikosti.

Kot takšna Slovenska pisateljska pot predstavlja enega ključnih projektov kulturnega turizma tako z vidika privabljanja tujih gostov, kakor tudi z vidika animacije domačih, slovenskih gostov in še posebej pohodnikov, ker omogoča povezavo rekreativnega turizma s kulturnim turizmom in promocijo slovenske kulinarike, predvsem pa povezavo z drugimi komponentami kulturnega turizma, saj je pot speljana tudi mimo mnogih drugih lokacij kulturne dediščine.

Sodelujoči: mag. Julijana Bizjak Mlakar, ministrica za kulturo RS, predstavnik Ministrstva za gospodarstvo RS, Marija Zakrajšek, Igor Likar, Ivo Svetina, Marjan Strojan

Pogovor bo vodil Tone Peršak.

Vljudno vabljeni!