48. mednarodno srečanje pisateljev na Bledu

11. -  14.5.2016: Na Bledu se bo zopet odvijalo 48. mednarodno srečanje pisateljev ter festival literature za mir z naslovom Obrazi miru. Gostili bomo številne priznane ustvarjalce iz vsega sveta. Njihove poglede na dogajanje v svetu ter razmišljanja o rešitvah lahko pobliže spoznate na naših treh javnih okroglih mizah:  Bogastvo drugegaNeumnost kot temelj zahodne civilizacije ter Vsi smo migranti – terorizem vsepovprek.

Obenem vas vabimo tudi na literarna branja  po Sloveniji v okviru festivala Obrazi miru v četrtek 12.5. ter literarni večer s štirimi priznanimi slovenskimi pesnicami na Bledu 11.5. V okviru festivala smo znova  k sodelovanju povabili tudi slovenske srednješolce, ki so pisali naloge na temo »Drugačnost bogati«. Na srečanju bomo avtorje  najboljših nalog tudi nagradili.

Vse, ki vas zanima druženje z vrhunskimi pisatelji in pesnikih, skupno razmišljanje o perečih temah ter uživanje ob branju njihove literature vabimo  pa vabimo že 10.5. ob 19h v knjigarno Konzorcij v Ljubljani  na dogodek Bled pred Bledom kjer bomo predstavili našega gosta Matthijsa van Boxsla, avtorja svetovno znane Enciklopedije neumnosti.

Ura in lokacija ostalih branj in okroglih miz bo pravočasno objavljena na spletni strani. Pridružite se nam!