Angel pozabe - angel spomina

Slovenski center PEN Vas vljudno vabi na literarno pogovorni večer z naslovomangel pozabe

ANGEL POZABE – ANGEL SPOMINA

Ko je leta 2011 koroška pesnica in pisateljica Maja Haderlap za svoj romaneskni prvenec Engel des Vergessens (Angel pozabe) prejela prestižno literarno nagrado Ingeborg Bachmann, je tudi v slovenskih bralnih krogih završalo in nestrpno smo čakali prevod, ki je izpod izvrstnega peresa Štefana Vevarja leto kasneje izšel pri Mariborski založbi Litera.

Z Majo Haderlap in prevajalcem Štefanom Vevarjem se bomo pogovarjali o njenem pisanju v slovenščini in nemščini, o Angelu pozabe in spremembah, ki ji ga je uspeh romana prinesel, o pisateljskem poklicu v današnjem času, o Sloveniji, Avstriji in Koroški med njima. Moderatorka večera bo pesnica in pisateljica Barbara Simoniti.

Večer bo v torek, 5. novembra 2013, ob 18.00 uri v MKL – Knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana v dvorani na 3. nadstropju. Na večeru bo avtorica podpisovala knjigo, možen bo tudi nakup.

Vljudno vabljeni!

Večer prirejamo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana in s podporo JAK ter Urada RS za Slovence v zmejstvu in po svetu.