BLED 2019

Spoštovane in spoštovani,

Pripravljamo 51. srečanje. Uradni del srečanja bo potekal med 3. in 6. aprilom 2019, prej pa bomo seveda imeli še novinarsko konferenco - 1. 4.  in dogodke pred srečanjem, o čemer boste pravočasno obveščeni. Na Bledu bosta potekala sestanka dveh Odborov Mednarodnega PEN: Odbora pisatelji za mir in Ženskega odbora, potekal bo pa tudi sestanek "Balkanske mreže" in mreže Alpe Jadran.

Ker z 51. srečanjem takorekoč začenjamo drugo polstoletje, smo torej na nekakšnem začetku ali prelomnici, smo se v Upravnem odboru odločili, da se bomo posvetili pisanju za otroke in mlade. Tako bo naslov okrogle mize, ki jo prireja naš center, Domišljija in stvarnost – prebujanje mladih z literaturo. Drugo okroglo mizo prireja Odbor pisatelji za mir. naslov je: Predstava o drugem : pot do miru ali pot do vojne.

Srečanje je odprto za javnost, okrogle mize so prevedene v angleščino, slovenščini in francoščino. Več informacij dobite po e.mailu: slopen@guest.arnes.si

Ifigenija Simonović

predsednica