7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

Debatni večer: Etična izhodišča za izhod iz krize

Slovenski center PEN Vas vljudno vabi na debatni večer z naslovom Etična izhodišča za izhod iz krize.
Vsi poudarjajo, da današnja kriza ni samo ekonomska in finančna, ampak da je globlja, saj gre tudi za krizo moralnih vrednot, kar povzroča pravo krizo naše zahodne civilizacije. V tem smislu tudi predsednik mednarodnega PEN-a John Ralston Saul pravi, da je naša civilizacija prvič v zgodovini človeštva izbrala za svoj temelj zgolj ekonomijo in kot vidimo, ne more uspeti.

Toda če vsi soglašamo, da potrebujemo ponovni premislek o etičnem temelju, na katerem bi lahko gradili družbo, ostaja vprašanje, kateri je ta temelj, kako iskati nova izhodišča za etični razmislek in ravnanje človeka ter njegovega mesta v družbi in naravi?

V razpravi bodo sodelovali dr. Tine Hribar, dr. Jože Trontelj, dr. Miro Cerar ml. in dr. Lenart Škof. Večer bo povezoval dr. Edvard Kovač.

Večer bo v ponedeljek, 28. januarja 2013 ob 18. uri v dvorani DSP na Tomšičevi 12 v Ljubljani.

7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders