Filozofska fakulteta - Valilnica poezije

Filozofska fakulteta ni le ena izmed ustanovitvenih članic univerze v ljubljani ter najpomembnejši izobraževalni zavod humanistike na slovenskem, temveč vse od svoje ustanovitve pred dobrimi devetdesetimi leti tudi največja valilnica literarnih ustvarjalcev.

V torek, 4. Decembra, bo ob 18. uri v predavalnici 2 (avla v pritličju) Filozofska fakulteta s slavnostnim literarnim večerom počastila vrhunske slovenske pesnice in pesnike našega časa, pesnice in pesniki pa bodo z branjem svojih pesmi počastili fakulteto, kjer so študirali in se v veliki meri tudi formirali. Na vabilo dekana FF, prof. dr. Andreja černeta, bodo nastopili Ifigenija Simonović, Marjan Strojan, Barbara Korun, Maja Vidmar, Barbara Pogačnik, Miljana Cunta in Boris A. Novak, ki bo večer tudi moderiral. Kot pesnik in kantavtor bo nastopil Matej Krajnc.

Uveljavljenim vzornicam in vzornikom se bodo pridružile nove moči, talenti s predmeta "kreativno pisanje" druge stopnje študija na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo : Anja Radaljac, Aljaž Krivec, Helena Čehovin, Aljaž Koprivnikar, Tea Bricman in Larisa Javernik. Slišali bomo tudi najmlajše glasove, večinoma iz prvega letnika primerjalne književnosti;  nastopili bodo Grega Ulen, Laura Repovž, Lara Gea Vurnik, Anja Kralj Železnik, Zarja Vršič, Janja Kavčič pa morda še kdo.

Prisrčno vabljeni!