Tone Kuntner nastopil v Parizu

V petek, 14. junija 2013 je bil v prostorih francoskega P.E.N. kluba literarni večer s slovenskim pesnikom in igralcem Tonetom Kuntnerjem, pod naslovom"Od doma zrem v prihodnost in v svet".  Pesnika je predstavil in večer povezoval častni član francoskega PENa prof. dr. Edvard Kovač, sicer aktiven član mednarodne zveze PEN in njenega Odbora za mir.

Kuntner je doživeto, kot to zna le pesnik, ki je hkrati še igralec, recitiral nekaj svojih pesmi, katerih francoske prevode, izdelane prav za to priložnost, sta prebrali prevajalki Alenka Zver in Liza Japelj Carone. Po branju se je razvil sproščen pogovor in številni prisotni francoski literati so bili očarani nad avtentično pesnikovo osebnostjo in neposrednostjo njegove poezije, ki niha med navezanostjo na zemljo in alkimijo duše. K čaru večera je prispevala občutena glasbena spremljava citrarja Tomaža Plahutnika, za konec pa je baritonist Marko Kobal, prvak ljubljanske Opere, zapel še "Slovenec sem". Predsednik francoskega PENa Sylvestre Clancier je na koncu vzhičen vzkliknil, da je bila to ena najlepših prireditev v njegovem klubu do zdaj.
Kuntner, Kobal in Plahutnik so se v Franciji mudili na povabilo Društva pariških Slovencev ob priliki slovesnosti za državni praznik, ki ga je v soboto 15. 6. z bogatim umetniškim programom organizirala predsednica Ana Stegu Vičič.

Liza Japelj Carone