In memoriam Anita HUDL (1946-2012)

Društvo slovenskih pisateljev v Avstriji, Slovenski center PEN in Slovenska prosvetna zveza v Celovcu vabijo na

LITERARNI VEČER - In memoriam Anita HUDL (1946-2012)
v četrtek, 15.11. ob 18.30 v knjigarni HAČEK, Paulitschgasse 5-7, Celovec

Uvodne besede: Joži Strutz in Tomaž Ogris
Spomin na Anito Hudl
Branje: Kristijan Močilnik

Iz svojih del berejo:
Barbara Simoniti, slovenska pesnica in pisateljica
Katarina Marinčič, slovenska pisateljica in literarna zgodovinarka
Marko Kravos, slovenski tržaški pesnik, pisatelj in esejist

Spomin na Andreja Kokota
Branje: Danijela Errenst

Glasbeni okvir: Janez Gregorič
Moderator: Fabjan Hafner

Anita Hudl, "naturalizirana Korošica" nas je nenadno zapustila 1. oktobra letos. Po gostovanju koroških pesnikov na SLovenskem PENu v Ljubljani smo se dogovarjali še o zadnjih podrobnostih gostovanja članov Slovenskega PEN v Celovcu, ko nas je zadela žalostna vest. Pred tednom dni pa nas je zapustil še en Korošec, tudi naš član Andrej Kokot. Slovenski PEN se zahvaljuje društvu Slovenskih pisateljev v Avstriji, da so nadaljevali Anitino začeto delo ter da so v spominski večer vključili tudi Andreja Kokota. Veseli smo, da bomo lahko prispevli k počastitvi njunega spomina.

Anita Hudl je bila rojena leta 1946 v Kamniku. Kot Anita Debevc je obiskovala filozofsko fakulteto v Ljubljani, leta 1968 pa se je preselila na Koroško. V sklopu SPD >Edinost< v Pliberku je ustanovila igralsko skupino >Oder 73< in jo vodila kot režiserka. Za svoje ustvarjalno in literarno delo je prejela Zlato Linhartovo značko, drugo nagrado za besedilo >Anzej< na Veseli jeseni v Mariboru in Drabosnjakovo priznanje SPZ. S svojim možem Jožkom Hudlom je živela v Nonči vasi pri Pliberku. Anita Hudl je bila predsednica Društva slovenskih pisateljev v Avstriji. Samostojna dela:Slike samostanskega vrta, Navadne zgodbe, Šel je popotnik skozi koroški vek, 1 x 1 je 1 in Na Koroškem nič novega. Otroška in mladinska dela: Zgodbe z ulice, Na jasi, Jan in Žan Dvanajst čarovnic in ena ter Zares čudna šola.