7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

Izjava ob umoru bolgarske novinarke Viktorije Marinove

Izjava Odbora pisteljev za mir Mednarodnega PEN

Odbor pisateljev za mir Mednarodnega PEN je pretresla novica o krutem napadu na bolgarsko raziskovalno novinarko The Viktorijo Marinovo v mestu Ruse na severu Bolgarije. Novice o njeni smrti so nas dosegle le nekaj dni po izginotju Jamala Khashoggija, novinarja, ki je kritično pisal o Saudskem režimu v Istanbulu in za katerega domnevajo, da je mrtev.
‘Nezaslišano! V Evropi stanje ni bilo tako slabo od vojne v Bosni v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in še takrat je šlo za poročanje z vojnih območij', je dejal Marjan Strojan, predsednik Odbora pisateljev za mir.
V manj kot letu dni smo bili priča smrti Daphne Caruani Galizia, ki je življenje izgubila v eksploziji avtomobilske bombe, streljanju na Jana Kuciaka in njegovo dekle na Slovaškem, poskusu umora črnogorskega raziskovalnega novinarja Olivera Lakića in prejšnji teden dveh novih smrti znanih novinarjev, ki še nista bili pojasnjeni.
Odbor pisateljev za mir strogo obsoja te umore in zahteva takojšnjo preiskavo zločinov s strani ustreznih organov oblasti.

7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders