7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

Društvo slovenskih književnih prevajalcev vabi v torek, 11. decembra 2012, ob 19. uri v prireditveno dvorano na Tomšičevi 12 v Ljubljani na pogovorni večer

»Le Livre Slovène / Litteræ Slovenicæ - pol stoletja prevajanja slovenske književnosti«.

Projekt Le Livre Slovène / Litteræ Slovenicæ je dobitnik letošnje  Lavrinove diplome, priznanja za pomemben prispevek na področju posredovanja slovenske književnosti drugim narodom. Ob tej priložnosti se bodo nekdanji dolgoletni sodelavci revije Aleš Berger, Andrej Medved, Vladimir Pogačnik in Jani Virk pogovarjali o preteklosti in viziji polstoletnega prevajalsko-uredniškega projekta. Pogovor bo vodila aktualna sourednica Litteræ Slovenicæ, Tanja Petrič.

V prostorih DSP bodo na ta dan razstavljene tudi posamezne številke revije in nekaj arhivskega materiala.

7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders