Mreža mest zatočišč preganjanih pisateljev ICORN: pisatelji, glasniki sprememb?

Vljudno vas vabimo, da se 28. februarja ob 17. uri v dvorani Slovenske matice (Kongresni trg 8) udeležiteprvega v nizu dogodkov letošnjega festivalskega fokusa festivala Fabula, ki je namenjen angažirani literaturi, z naslovom MREŽA MEST ZATOČIŠČ PREGANJANIH PISATELJEV ICORN: PISATELJI, GLASNIKI SPREMEMB?

V letu, ko je bila prestolnica knjige, se je Ljubljana pridružila pomembni družbeno-umetniški iniciativi – postala je del mreže ICORN, ki nudi zatočišče vsem tistim pisateljem, ki so bili prisiljeni zapustiti svojo prvotno domovino, ker jim je bila v njej onemogočena svoboda govora. V okviru festivala Fabula bomo v sodelovanju s slovenskim centrom PEN, Mestno občino Ljubljana in mrežo ICORN pripravili dogodek, na katerem bomo predstavili štiri pisatelje, člane Mreže ICORN: gostujoča pisatelja Zineb el Rhazoui (Maroko) in Ali Amar (Maroko), ki sta pred kratkim prispela v Ljubljano, ter  Manal al-Sheikh  (Irak) in Mansurja Rajiha (Jemen), gostujoča pisatelja iz mesta Stavanger z Norveške.

Pisatelje bo predstavila moderatorka Carmen L. Oven, nato pa se bodo vsi štirje udeleženci dogodka pogovarjali o trenutnih razmerah na Bližnjem vzhodu in o vlogi umetnikov v "viharnih časih", diskusijo pa bo vodila Zineb el Rhazoui.

Zbrano občinstvo bosta nagovorila tudi vodja oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana dr. Uroš Grilc in gospod Helge Lunde, izvršni direktor mreže ICORN, ki bosta podrobneje predstavila delovanje mreže ICORN pri nas in drugod po svetu.

Vljudno vabljeni!