Pišemo in beremo v Sloveniji

Vljudno vabljeni na literarni večer ob predstavitvi avstrijske literarne revije Reibeisen, ki bo v soboto, 12. oktobra 2013 ob 18. uri v hotelu Fiesa.

Maja letos je izšla 30. številka avstrijske literarne revije Reibeisen, ki jo izdaja Europa Literatur Kreis in je bila posvečena slovenskim avtorjem. V sodelovanju s Slovenskim centrom PEN so v njej objavljena dvojezična dela naslednjih slovenskih avtorjev: Alojza Ihana, Barbare Korun, Kajetana Koviča, Marjana Mušiča, Gregorja Podlogarja, Barbare Simoniti, Tomaža Šalamuna in Draga Tršarja.

Od 10. do 13. oktobra Europa Literatur Kreis prireja literarne delavnice z naslovom 'Pišemo in beremo v Sloveniji', ki jo vodita Karla Mittlinger (za prozo) in Reinhard Mermi (za poezijo). V sklopu delavnice bo v soboto, 12. oktobra ob 18. uri v hotelu Fiesa predstavitev delavnice in 30. številke revije Reibeisen z branjem gostov iz Slovenije, Avstrije in Italije. Nastopili bodo: dr. Antonio Della Rocca,  dr. Barbara Simoniti,  prof. Gabriella Valera Gruber, dr. Renata Grim, Gregor Podlogar, Luisa Gastaldo in udeleženci literarne delavnice.