7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

Predstavitev zbirke Cirila in Jaše Zlobca

15. januarja 2018 ob 19.00 vas vabimo v dvorano Društva slovenskih pisateljev in Slovenskega centra PEN na večer s pesnikom in prevajalcem Cirilom Zlobcem in z Amirjem Talićem, pesnikom, pisatelje, novinarjem in kritikom iz Bosne in Hercegovine.

Proslavili bomo posebno pesniško zbirko in nagrado za poezijo. Pred šestimi meseci je v Bosni in Hercegovini izšla skupna zbirka Jaše in Cirila Zlobca. O zbirki bo spregovoril Amir Talić kot urednik in založnik, Ivo Svetina, predsednik Društva slovenskih pisateljev in osebni prijatelj Zlobčevih pa bo vodil pogovor.

Predstavili bomo tudi cenjene dneve poezije in najpomembnejši nagrado za poezijo Bosanski stećak, ki so jo do zdaj prejeli Boris A. Novak (2000) ter Jaša in Ciril Zlobec (2014).

7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders