Priprave na 51. Mednarodno srečanje pisateljev na Bledu

Spoštovane in spoštovani, naj vas opozorim samo na najmanjši del programa 51. mednarodnega srečanja pisateljev na Bledu, ki bo letos potekalo med 3. in 6. aprilom, začelo pa se bo odvijati že prej in bo teklo še nekaj dni kasneje. Poleg obiskov imenitnih gostov na šolah: Šola za oblikovanje v Ljubljani, Gmnazija Vič, Škofijska Gimnazija Šentvid, Gimnazija Kranj, Gimnazija Škofja Loka, Srednja šola in gimnazija v Domžalah, bomo prosotni tudi na več večernih prireditvah v Ljubljani, Radovljici, Trzinu, Kamni Gorici, na Bledu, v Kranju, Škofje Loki, na vrbi in v Bohinju. Vse prireditve so odprte za javnost. Kmalu bo na voljo izdelan program srečanja.

PRIREDITVE V LJUBLJANI:

4. marec ob 19h, Tomšičeva 12, dvorana Slovenskega centra PEN, Večer o brazilski literaturi in prevajnaju iz portugalščine.

14. marec ob 18h, Cankarjev dom, fotografska galerija, razstava portretnih impresij janeza Bogataja z jubilejnega 50. Mednarodnega srečanja na Bledu 2018

22. marec ob 19h, Tomšičeva 12, dvorana Slovenskega centra PEN, Večer s pisatelji s Koroške, ki pišejo v nemščini.

25. marec ob 18h, Muzej novejše zgodovine, otvoritev razstave z močnim sporočilom proti jedrskemu oboroževanju: Hirošima-Nagasaki ob 51. Mednarodnem srečanju pisateljev na Bledu.

26.marec ob 19h, Tomšičeva 12, dvorana Slovenskega centra PEN, Večer s kanadskim pesnikom laureatom Sydneyem Leajem, gostom 51. Mednarodnega srečanja pisateljev na Bledu.

28. marca ob 19h, Finžgarjeva galerija v Trnovem, Večer z japonskim znanstvenikom in pisateljem, podpredsednikom Japonskega PEN centra Horijem Takeakijem.

2. april ob 19h, dvorana Slovenske matice, večer z gostom blejskega srečanja akademikom, pesnikom in umetnostnim zgodovinarjem Tonkom Marojevićem.

5. april, Mestna hiša, Ljubljana, večer s častnim gostom 51. Mednarodnega srečanja na Bledu, pesnikom Draganom Jovanovićem Danilovom.