Razpis za sodelovanje šolarjev na 47. mednarodnem srečanju na Bledu

Razpis za sodelovanje šolarjev na 47. mednarodnem srečanju na Bledu v okviru
2. Mednarodnega festivala literature za mir – Obrazi miru

Spoštovani učenci, učenke, učiteljice in učitelji na osnovnih šolah v Sloveniji in v zamejstvu,

Slovenski center PEN bo maja letos na Mednarodnem srečanju pisateljev, pesnikov in esejistov (PEN = Poets, essayists and novelists) prav v času sedemdesetletnice konca II. svetovne vojne posvetil posebno pozornost kulturi miru in pravici do miru kot eni najpomembnejših človekovih pravic. Gostje iz tujine in Slovenije bodo štiri dni razmišljali in razpravljali o pogubnosti vidnih in nevidnih vojn in lepoti ter krhkosti miru, o strahu in pogumu, o upanju in brezupu. Ponovno pa si želimo, da bi tudi vi, najmlajši pisci in premišljevalci razmislili o svojih pogledih na mir in o pravici do miru in svoja mnenja ali sanje zapisali v obliki kratkih esejev, zgodb ali pesmi. Zato razpisujemo natečaj z naslovom Lepa beseda lepo mesto najde, ki se ga lahko udeležite šolarji vseh osnovnih šol v Sloveniji in po svetu, ki pišete v slovenskem jeziku.

Prozni prispevki ali prispevki v verzih naj ne bi presegali 1500 znakov (s presledki). Priznanja, knjižno nagrado in nastop v času blejskega srečanja na literarnem večeru na Bledu (s prevodom v angleščino ali francoščino) bo prejel en avtor ali avtorica iz četrtega ali petega razreda, en avtor ali avtorica iz šestega ali sedmega in en avtor oz. avtorica iz osmega ali devetega razreda osnovne šole.

Komisija bo zbirala prispevke za natečaj do 22. marca 2015. Odločitev bo objavljena na spletnih straneh slovenskega PEN centra najkasneje 1. maja 2015. Tu bodo tudi objavljeni nagrajeni izbrani prispevki v slovenščini in prevodu.

Z veseljem in zanimanjem pričakujemo vaš odziv!

Komisija za izbor najboljših prispevkov za natečaj

Marko Kravos, Ifigenija Simonović in Jerneja Jezernik

V imenu Slovenskega centra PEN naj vam zaželimo veselja in ustvarjalnega zagona v novem letu!

Marjan Strojan
predsednik