7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

Slovenska matica včeraj in jutri

Vabimo vas v Dvorano društva DSP in PEN  v sredo, 31. 1. 2018 ob 19. uri na pogovor Slovenska matica včeraj in jutri.

Slovenska matica je leta 2014 praznovala častitljivi jubilej, 150. obletnico ustanovitve. Slovenska politika je njen pomen za slovensko kulturo in zgodovino sicer že večkrat izrazila in poudarila, najbolj jasno pa je to storila konec lanskega leta, ko je sprejela Zakon o Slovenski matici ter ji tako omogočila lažje delovanje. Več o Slovenski matici, nekoliko o njeni preteklosti, dolgoletnem urejanju pravnega statusa in prihodnosti bosta na pogovornem večeru povedala njen predsednik in v. d. urednika akademik dr. Milček Komelj ter njen podpredsednik in predsednik SAZU akademik dr. Tadej Bajd. Z njima se bo pogovarjal Marko Golja.

7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders