7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

Slovo Patrizie Vascozzo

V noči na četrtek je preminula članica SC PEN Patrizzia Vascotto. Člani SC PEN izrekamo iskreno sožalje njeni družini in vsem, ki ste jo poznali in z njo sodelovali.

V noči na četrtek je zaradi neizprosne bolezni umrla Patrizia Vascotto, profesorica italijanskega jezika na mestnih višjih šolah, predvsem pa neutrudna kulturna delavka. Stara je bila 63 let. Skoraj 20 let je predsedovala Skupini-Gruppo 85, tržaškemu društvu, ki si je med prvimi prizadevalo za ustvarjanje dialoga med italijansko in slovensko kulturo. Italijanskih in istrskih korenin, je odlično obvladala slovenski jezik, kateremu se je približala v mladosti. V italijanščino je prevedla veliko del slovenskih avtorjev, v prostem času se je posvečala tudi turističnim turam. Po Trstu je ustvarila veliko zanimiv literarnih in kulturnih poti, na primer po sledeh romanov Fulvia Tomizze. Aktivna je bila tudi pri organizaciji vsakoletnega tržaškega dela Foruma Tomizza.

Spoštovani sorodniki in prijatelji drage Partizije,

ko smo izvedeli za nenadno smrt naše spoštovane in priljubljene prijateljice in članice Slovenskega centra PEN, smo bili ravno na Bledu, kjer smo jo srčno pričakovali, saj se je skoraj vsako leto v zadnjih desetletjih srečanja udeležila. Bila je čudovita in požrtvovalna, vedno dobre volje, bistra in duhovita, v izraziti skromnost je izžarevala predanost PEN-u in literaturi.

V imenu vseh vam izrekam iskreno sožalje. Ifigenija Simonović

7 Poetical Executive Orders