Večer o brazilski literaturi, 4. marec, 2019

v ponedeljek, 4. marca 2019, ob 19. uri vas vabimo v dvorano Slovenskega centra PEN in Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani na pogovorni večer, ki smo ga pripravili skupaj z Veleposlaništvom Federativne Republike Brazilije in Društvom portugalsko slovenskega prijateljstva, s katerima vsako leto pripravljamo tudi simpozij o multilingvizmu.

O novejši literaturi v Braziliji bo spregovoril kulturni ataše Veleposlaništva Brazilije Miguel Paiva Lacerda. Mojca
Medvedšek, prevajalka romana najbolj cenjenega brazilskega pisatelja vseh časov Machada de Assisa Posmrtni
spomini Brása Cubasa, in Katja Zakrajšek, cenjena prevajalka, bosta spregovorili o prevajanju literarnih del iz
portugalščine, še posebej brazilske klasične in novejše literature. Miha Pintarič in Ifigenija Simonović se bosta
pridružila pogovoru kot bralca. Na prireditvi bo prisoten tudi veleposlanik Brazilije gospod Renato Mosca.