7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

Viharji v slovenski poeziji

Spoštovani!

Slovenski center PEN Vas vljudno vabi na debatno pesniški večer z naslovom

VIHARJI V SODOBNI SLOVENSKI POEZIJI

V slovenski poeziji smo priča premikom, ki zaključujejo liberalistični postmodernizem. Poezija je vedno zmogla odsevati podobo časa, v katerem nastaja, zdaj pa hlasta po lastni podobi. Osebno izpovedna lirika se umika izražanju heroičnosti golega preživetja. Jezikovni eksperimenti so izčrpani. Poglabljanje vase nadomešča klic po sočutju, samotnost ni več privzdignjeno duhovno stanje, temveč rana. Pesmi s socialno tematiko se postavljajo vštric političnemu angažmaju. Ali pa se motimo in gre za nekaj popolnoma drugega?!

O tem bo tekla beseda na debatno pesniškem večeru Slovenskega centra PEN v ponedeljek, 16. decembra 2013, ob 19.uri v Trubarjevi hiši literature na Stritarjevi ulici 7 v Ljubljani. Na večeru bosta nastopila Katja Perat in Vinko Möderndorfer, moderirala pa ga bo Petra Koršič, ki bo vanj vpletla tudi primere drugih slovenskih avtorjev.

Vljudno vabljeni!

Marjan Strojan