7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

VIZIJA EVROPE

EU zastavaSpoštovani!

Slovenski center PEN Vas vljudno vabi na debatni večer z naslovom

VIZIJA EVROPE

Po Evropskih volitvah se nadejamo nove Evropske konvencije, ki naj bi vsebovala tudi vizijo Evrope. Toda občutek imamo, da te vizije ni več ali pa da je ob velikih ekonomskih težavah zbledela. Najbrž bo potrebno obuditi ideje očetov združene Evrope in jih nadgraditi z zahtevami današnjega zgodovinskega trenutka, hkrati pa ne pozabiti na usodo posameznih držav, tudi ne na slovensko državo in kulturo.

Kakšen naj bi bil delež Slovencev pri izdelavi te vizije? Kaj lahko mi ponudimo združeni Evropi pri njeni ohranitvi in razvoju? Katere spremembe evropskih institucij bomo predlagali? To so vprašanja, ki si jih bo zastavljala naša okrogla miza, na kateri bodo sodelovali: Ga. Nataša Goršek Mencin, vodja predstavništva EK v Sloveniji, dr. Janko Prunk, zgodovinar, Jani Virk, pisatelj in publicist ter Igor Kovač, podpredsednik PanEvrope. Okroglo mizo bo povezoval dr. Edvard Kovač.

Večer bo v torek, 28. januarja 2014 ob 18. uri v dvorani DSP na Tomšičevi 12 v Ljubljani.

7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders