7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

Žvižgači

Dvorana društva DSP in SC PEN, sreda, 14.3.2018 ob 19.00

Žvižgači

Žvižgači so posameznice in posamezniki, ki zaradi visokih etičnih norm ne molčijo, se ne ozirajo stran, ne mižijo, ampak opozorijo na napake in koruptivno prakso v svojem profesionalnem, institucionalnem oziroma delovnem okolju, za to svojo načelno držo pa pogosto plačajo visoko ceno: izgubijo službo, zdravje, tudi ugled …  Njihov položaj je še toliko težji, ker jih mediji marsikdaj ne prepoznajo kot žvižgače, pa tudi njihov pravni status še ni dorečen.

Na okrogli mizi o žvižgačih bodo sodelovali Alma M. Sedlar, avtorica monografije Žvižgači, mediji in korupcija, ekonomistka Valerija Lesjak, nekdanja direktorica Lambrechtovega doma v Slovenskih konjicah, in zdravnik Erik Brecelj, z njimi se bo pogovarjal Marko Golja.

Vabljeni.

7 Poetical Executive Orders