7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders
Basim Mardan

By the authority vested in me as a poet, by the laws of love and compassion and by the constitution of the United States of Mother Earth, it is hereby whispered in kindness as follows:

NOVICE in aktualni dogodki

Seznanite se z novicami in dogodki, ki jih pripravljamo v Slovenskem centru P.E.N.

Prešernova nagrada Borisu A. Novaku

Boris A. Novak bo Prešernovo nagrado za življenjsko delo prejel za izjemen in prepoznaven ustvarjalni opus, so na današnji tiskovni konferenci slab mesec pred podelitvijo na predvečer slovenskega kulturnega praznika 8. februarja sporočili iz Prešernovega sklada. Kot piše v utemeljitvi nagrade, pesnik, dramatik in prevajalec, ki je prav tako publicist, angažiran javni intelektualec, literarni znanstvenik in univerzitetni predavatelj, "slovensko literarno in, širše, kulturno krajino pomembno oblikuje že 40 let". Nazadnje se je podpisal pod Vrata nepovrata, to je novi Novakov pesniški vrhunec.
>> PRIKAŽI VEČ

Razpis za oddajo šolskih esejev

Spoštovani! Slovenski center PEN letos organizira že 50., jubilejno srečanje pisateljev za mir na Bledu. V tem okviru že nekaj let zapored poteka tudi razpis za najboljši esej slovenskih srednješolk in srednješolcev na razpisano temo, o kateri na Blejskih srečanjih razpravljajo ugledni literarni ustvarjalci z vsega sveta. Zato vljudno vabimo tudi dijakinje in dijake vaše gimnazije, da pošljejo svoj esejistični prispevek. Letošnji temi sta dve, in sicer:

U mreži stih

Poslanica predsednika Hrvaškega centra PEN »Kot prijatelje v literaturi, ki prehaja preko nacionalnih meja, kot sosede v besedi in sopotnike v preteklosti in evropski sedanjosti vas vse iz srca pozdravljam, v upanju, da bo kultura  skupnosti v raznolikostih naših obstojev doprinesti k miru in ljubezni v naših prostorih, v času, ko naše države pogosto vodijo zarjaveli in razmajani orkestri s pleh muziko, ki igrajo na note monološkosti in propagande, sovražni do dialoga in resnice, in zato tudi do poezije, našega obstanka.« Tomica Bajsić, predsednik Hrvaškega centra PEN 6. oktober 2017

7 Poetical Executive Orders

Seven Poetical Executive Orders