NOVICE in aktualni dogodki

Seznanite se z novicami in dogodki, ki jih pripravljamo v Slovenskem centru P.E.N.

Aktualno: Okrogla miza o usodi Soče in Posočja

Kje: Glasbena šola Tolmin Kdaj: V četrtek, 8. septembra 2011 ob 20. uri Sodelujejo: ga. Maša Klavora, podžupanja občine Tolmin, g. Darij Krajčič, direktor zavoda RS za varstvo naravne dediščine, g. Janez Bizjak, načelnik Komisije za varstvo gorske narave PZS, g. Anton Komat, naravovarstvenik, dr. Boštjan Anko, strokovnjak za varstvo naravne dediščine, g. Danijel Magajne, graditelj majhinh elektrarn in g. Marjan Strojan pesnik, prevajalec in publicist. Pogovor bo povezoval dr. Edvard Kovač, filozof in esejist.
>> PRIKAŽI VEČ

Prva ICORN pisateljica v Ljubljani

Z velikim veseljem smo v nedeljo, 20. novembra 2011 na ljubljanskem letališču pričakali maroško pisateljico in novinarko Zineb El Rhazoui. Zineb je tudi novinarka in borka za človekove pravice, soustanoviteljica gibanja MALI – alternativno gibanje za individualne svoboščine, ki se je proslavilo z organizacijo piknika v času ramadana leta 2009. Piknik je bil protest proti členu zakona, ki prepoveduje uživanje hrane na javnih mestih.
>> PRIKAŽI VEČ