TEDNIK PEN

Tednik PEN 1-2022

Tednik 1/2022

V Tedniku PEN Novoletna poslanica Slovenskega centra PEN z balado Kralj svobode, ki jo je kurdski deklici Rahimi posvetil Boris A. Novak. Objavljamo stališče predsednice in upravnega odbora glede pritožbe Svetlane Slapšak zoper citiranje Bernarda Nežmaha z željo, da bo zgodba zaključena v prijateljskem duhu. V rubriki Utrinek pa sta tokrat nastopila Ivana Kampuš in Vladimir Gajšek. V tem tednu so člani in članice upravnega odbora izglasovali, da se po vzoru Nemškega PEN-a, sprejme Juliana Assangea kot častnega člana SC PEN.

Več preberite v Tedniku.

Tednik PEN 2-2022

Novica tega tedna je, da je imenovanje Juliana Assangea za častnega člana Slovenskega centra PEN odjeknilo v slovenskih in tujih medijih. Danes ste prejeli tudi vabila na 54. mednarodno srečanje pisateljev na Bledu, ki se bo odvijalo med 10. in 13. majem letos. Prisotnost na letošnjem Blejskem srečanju sta že potrdila Mednarodni predsednik pisatelj Burhan Sönmez in Nobelov nagrajenec za mir, ruski novinar in urednik Dmitry Muratov.

Več pa v Tedniku.