Zineb El Rhazoui na festivalu Vilenica

Ne letošnji Vilenici bo Zineb El Rhazoui nastopila v okviru strokovnega programa z naslovom: Avtorji nomadi.

V programu je zapisano takole:

Strokovni program: Avtorji nomadi

Iva Kosmos, novinarka časnika Dnevnik in literarna publicistka, se bo o naši osrednji temi pogovarjala s štirimi gosti, ki iz različnih vzrokov pišejo v tujini in/ali v jeziku, ki ni njihov materni. To so: Maja Haderlap, koroška Slovenka, ki je pred kratkim zaslovela v nemško govorečem prostoru z romanom Angel pozabe, napisanim v nemščini; Zineb El Rhazoui, ki je morala zaradi preganjanja zapustiti Maroko in poiskati zatočišče v Ljubljani; Dimitré Dinev, bolgarski pisatelj, ki živi in ustvarja na Dunaju in velja danes za enega najbolj uspešnih sodobnih avstrijskih prozaistov; ter letošnji nagrajenec festivala David Albahari, ki je v devetdesetih odšel iz Srbije v Kanado, kjer živi in ustvarja še danes. So torej nacionalne meje res temeljno določilo pisateljskega sveta oz. kaj pomeni ustvarjanje v tujini, v tujem jeziku? S katerimi problemi in uspehi se na tej nomadski poti srečuje današnji ustvarjalec? Vse to so vprašanja, ki jih bo odprla okrogla miza Srednjeevropske pobude na Vilenici 2012.

Vabljeni v četrtek, 6. septembra ob 10h v dvorano Allegra Hotela Maestoso v Lipici!

Vabljeni tudi na literarno branje v petek, 7. septembra ob 16h. Nastopili bodo:
Bekim Sejranović (BiH/Norveška), Miroslav Mićanović (Hrvaška), Erica Johnson Debeljek (ZDA/Slovenija), Zineb El Rhazoui (Maroko), Colm Keegan (Irska)
Povezuje: Breda Biščak
Ljubljana, Knjigarna Konzorcij